Sposób przygotowania:
Ogórki z czosnkiem
Ogórki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie plasterki i dajemy do do miski. Ząbki czosnku obieramy z łupinek i kroimy w cienkie plasterki, które dodajemy do pokrojonych wcześniej ogórków. Posypujemy solą i ostrożnie mieszamy i odstawiamy na godzinę.
W tym czasie zagotowujemy składniki zalewy i odstawiamy do ostudzenia.
Do słoiczków wlewamy niewielką ilość zalewy. Wkładamy odsączone z soku ogórki z czosnkiem. Całość uzupełniamy zalewą.
Pasteryzujemy 5 minut, następnie odwracamy do góry dnem do ostygnięcia. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu.
W tym czasie zagotowujemy składniki zalewy i odstawiamy do ostudzenia.
Do słoiczków wlewamy niewielką ilość zalewy. Wkładamy odsączone z soku ogórki z czosnkiem. Całość uzupełniamy zalewą.
Pasteryzujemy 5 minut, następnie odwracamy do góry dnem do ostygnięcia. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu.