Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Złoty Ekspert
[Przepisów: 540]

Frużelina z czarnej porzeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zawiera całe mnóstwo witamin,ma piękny kolor i pyszny smak. Frużelina z czarnej porzeczki czyli smak lata zamknięty w słoiczku.

Frużelina z czarnej porzeczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Frużelina z czarnej porzeczki

 

Sposób przygotowania:

Frużelina z czarnej porzeczki

Przygotowanie owoców:

Frużelina z czarnej porzeczki
Oczyszczone,umyte owoce czarnej porzeczki przełożyć do dużego rondla

Owoce czarnej porzeczki przełożyć do dużego rondla.

Zasypanie owoców cukrem :

Frużelina z czarnej porzeczki
Owoce czarnej porzeczki zasypać cukrem i rozgotować

Owoce w rondelu zasypać cukrem i rozgotować.

Etap końcowy:

Frużelina z czarnej porzeczki
Do gotującej się czarnej porzeczki wlać zawiesinę z mąki ziemniaczanej

W zimnej wodzie rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i cynamon. Wlać do gotujących się owoców. Zagotować, aż zgęstnieje ciągle mieszając.

Gotową frużelinę ściągnąć z ognia. Gorącą wkładać do wyparzonych słoiczków. Słoiki przełożyć do góry dnem. Pozostawić do wystygnięcia.