A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Ogórkowa na żeberku

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

podawać razem z gotowanymi ziemniakami

Ogórkowa na żeberku

Składniki:

Ogórkowa na żeberku

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa na żeberku
Do garnka nalewamy wodę, wrzucamy oczyszczone i umyte żeberka,gotujemy na małym ogniu,zbierając łyżką cedzakową powstały "szum" z wywaru. Dopiero gdy wywar jest klarowny i mięsko się podgotuje dodajemy przyprawy,oraz pokrojoną w paski marchewkę,drobno posiekany korzeń pietruszki i seler,a następnie ogórki.Gotujemy do miękkości warzyw i mięska,na koniec dodajemy drobno posiekaną zieleninę.Wyłączamy gaz i zabielamy śmietanką.Podajemy na gorąco. SMACZNEGO.

Tagi:

zupa ogórki