Sposób przygotowania:
Ogórkowe Mielone
Bułeczke moczymy w letniej wodzie,następnie ją mocno odciskamy. Mięso mielimy.
Czosnek i cebulkę trzemy na tarce o drobnych oczkach.Ogórki kroimy w drobną kosteczke.
Do miski wkładamy mięsko dodajemy ogórki,cebulkę,czosnek,jajo i doprawiamy solą i pieprzem.Wyrabiamy mięsko na głdka masę,formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)
SMACZNEGO . . . .
Czosnek i cebulkę trzemy na tarce o drobnych oczkach.Ogórki kroimy w drobną kosteczke.
Do miski wkładamy mięsko dodajemy ogórki,cebulkę,czosnek,jajo i doprawiamy solą i pieprzem.Wyrabiamy mięsko na głdka masę,formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)
SMACZNEGO . . . .
yola
Natala1210
Sarenka
Netka
evita0007
Jak lubi korniszonki to powinien polubic :-)
Netka
Lubi :)
evita0007
To próbowac możesz najwyżej sama zjesz :D możesz sobie równiez dac wiecej ogóreczków lub mniej to już rzecz gustu :)
msewka
lilalo
evita0007
może smażyłaś na zbyt dużym ogniu ? ale spokojnie jak jeszcze kiedyś zrobisz to nabierzesz wprawy :-)
mmmos
evita0007
Cieszę się mmmos i dziękuję :-)
gusia1000