evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Ogórkowe Mielone

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Inna odsłona kotletów mielonych.Robiłam już je wiele razy i jak dla nas są pyszniutkie :-)

Ogórkowe Mielone Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ogórkowe Mielone

 

  • 25 dkg mięso wieprzowe (ja miałam od szynki)
  • 25 dkg mięso wołowe ( ja miałam antrykot)
  • 3 duże ogórki konserwowe
  • 1 bułka (czerstwa)
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 jako
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  • sól,pieprz(wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Ogórkowe Mielone
Bułeczke moczymy w letniej wodzie,następnie ją mocno odciskamy. Mięso mielimy.
Czosnek i cebulkę trzemy na tarce o drobnych oczkach.Ogórki kroimy w drobną kosteczke.
Do miski wkładamy mięsko dodajemy ogórki,cebulkę,czosnek,jajo i doprawiamy solą i pieprzem.Wyrabiamy mięsko na głdka masę,formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)

SMACZNEGO . . . .
Ogórkowe Mielone
Etap 1