Sposób przygotowania:
Ogórkowe talarki z serem białym
Warzywa umyć. Ogórek i pomidory obrać ze skórki. Pomidory pokroić na plasterki grubości 1/2 cm a ogórki na nieco grubsze plastry.
Sałatę ułożyć na talerzu, a na niej plasterki pomidorów. Wszystko posolić i posypać pieprzem do smaku. Na pomidorach umieścić plasterki ogórka
Twarożek wymieszać ze śmietaną i szczypiorkiem oraz startą na tarce rzodkiewką. Doprawić solą i pieprzem.
Powstały farsz układać na ogórkach za pomocą łyżki. Na samym wierzchu udekorować przeciętymi na pół oliwkami. Talarki przed podaniem najlepiej dobrze schłodzić w lodówce. Świetnie pasują do grzanek z chleba.
Sałatę ułożyć na talerzu, a na niej plasterki pomidorów. Wszystko posolić i posypać pieprzem do smaku. Na pomidorach umieścić plasterki ogórka
Twarożek wymieszać ze śmietaną i szczypiorkiem oraz startą na tarce rzodkiewką. Doprawić solą i pieprzem.
Powstały farsz układać na ogórkach za pomocą łyżki. Na samym wierzchu udekorować przeciętymi na pół oliwkami. Talarki przed podaniem najlepiej dobrze schłodzić w lodówce. Świetnie pasują do grzanek z chleba.