iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pan jeżyk dla niejadków

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dla niejadków i nie tylko .

Pan jeżyk dla niejadków

Składniki:

Pan jeżyk dla niejadków

 

 

Sposób przygotowania:

Pan jeżyk dla niejadków
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy i dusimy je z masełkiem i śmietana . Z poduszonych ziemniaków formujemy kształt jeża. Pora zielona część kroimy w paseczki,bardzo cieniutkie będą to kolce jeża. Oczy robimy z kawałków czarnych oliwek . Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i wycinamy na kształt łapek .Uśmiech robimy z kawałeczka pomidorka .Nosek z oliwki i mozzarelli .Takie jeżyk to super obiadek dla naszych dzieci

Tagi:

cukinia