pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Okoniki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

małe okonie słodkowodne o smaku kurkumy

Okoniki w cieście

Składniki:

Okoniki w cieście

 

  • 1 kg malutkie okonie,
  • 1 łyżeczka kurkuma,
  • sok z cytryny,
  • mąka pszenna,
  • 1 szklanka woda źródlana / mineralna,
  • przyprawa do ryb

 

Sposób przygotowania:

Okoniki w cieście
Ryby wypatroszyć, obrać z łusek. Skraplamy cytryną i nacieramy przyprawą Prymat. Mąkę wymieszaną z kurkumą zalewamy delikatnie wodą mieszając, aż powstanie ciasto. Rybę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.