biatris

biatris

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Omlet jajeczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysł na szybki obiad, kolacje

Omlet jajeczny

Składniki:

Omlet jajeczny

 

Sposób przygotowania:

Omlet jajeczny
Białka oddzielić od żółtek. Białka należy ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Natomiast żółtka roztrzepać widelcem i połączyć z pianą delikatnie mieszając. Nadal delikatnie mieszając dodać mąkę 2 łyżki i 2 łyżki śmietany. Rozgrzać masło na patelni, wylać na nią masę. Smażymy z obu stron na zloty kolor. Podajemy na gorąco jako obiad albo kolację. Omlety można ozdobić na przykład warzywami, albo polać sosem. Jest to wspaniały i prosty sposób na szybką kolacje lub obiad, z pewnością zasmakuje całej rodzinie.

Tagi:

jajko jajka omlet