wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Omlet marmurkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna potrawa na poranny posiłek dla dziecka

Omlet marmurkowy

Składniki:

Omlet marmurkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet marmurkowy
Cebulę pomidor i ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Delikatnie mieszamy dodając oliwę i wodę. Sos przyprawić do smaku. Szpinak umyć, osuszyć, pokroić. Jajka roztrzepać ze śmietaną, solą, pieprzem. Wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę, wlać masę szpinakową-jajeczną. Smażyć pod przykryciem około 10 minut. Omlet odwrócić ostrożnie na drugą stronę. Smażyć około 2 minuty bez przykrycia. Pokroić na porcje. Podawać z sosem.