Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Omlet na kaszy jęczmiennej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie masz pomysłu na śniadanie? Wykorzystaj kaszę jęczmienną ugotowaną poprzedniego dnia na obiad i będzie coś przepysznego.

Omlet na kaszy jęczmiennej

Składniki:

Omlet na kaszy jęczmiennej

 

Sposób przygotowania:

Omlet na kaszy jęczmiennej

Mieszanie

Omlet na kaszy jęczmiennej
W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki

Wykorzystujemy kaszę ugotowaną wcześniej. Nakładamy ją do miseczki, wbijamy jajka, dodajemy pokrojoną kiełbaskę i oliwki, doprawiamy całość pieprzem i ziołami. Mieszamy.

Smażenie

Omlet na kaszy jęczmiennej
Nalewamy masę na patelnie i smażymy aż zetnie się spód.

Rozgrzewamy na patelni olej. Nakładamy masę.

Druga strona

Omlet na kaszy jęczmiennej
Omlecik trzeba delikatnie przełożyć i smażyć dalej

Delikatnie przekładamy "omlet" na drugą stronę. Smażymy, aż będzie rumiany.