cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Omlet naturalny po francusku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na dobry omlet

Omlet naturalny po francusku

Składniki:

Omlet naturalny po francusku

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet naturalny po francusku

Jajka rozbić, dodając śmietanki lub mleka i sól do smaku. Na patelni rozgrzać łyżeczkę masła. Smażyć na rumiano po obu stronach. Omlety można spożywać z różnymi dodatkami. Można je stosować w dwojaki sposób: albo zawijać jak naleśniki, albo drobno posiekane połączyć z jajkami. Dodatkami mogą być: szynka, groszek, smażone z cebulą grzyby, pomidory, żółty ser, szpinak, jarzyny itp.

Tagi:

omlet