Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Omlet z boczkiem i serem camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

To najlepszy omlet jaki jadlam! jest kaloryczny, ale fenomenalny w smaku, pycha!

Omlet z boczkiem i serem camembert

Składniki:

Omlet z boczkiem i serem camembert

 

  • kilka plastrów dojrzewającego, surowego boczku
  • kilka plastrów sera camembert
  • 3 jajka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól, pieprz, papryka w proszku
  • moze być szczypiorek do posypania

Sposób przygotowania:

Omlet z boczkiem i serem camembert
Jajka w miseczce ubijamy lekko, dodajemy do nich proszek do pieczneia, sól i pieprz, odstawiamy. Na patelni smazymy plastry boczku, aż będą pofałdowane, chrupiące i mcono mocno spieczone. Na patelni , na której smazyliśmy boczek (ściągamy go na talerz) wylewamy jajka i zmniejszamy ogień tak aby omlet ściął się cały, nie tylko od spodu. Przykrywamy patelnie i szykujemy sobie ser. Na wierzch omleta , na połowę wykladamy plastry sera i boczku, skladamy omlet na pol i obracamy jescze na chwilę, aby ser się rozpuscil. Mozemy podawać posypany szczypiorkiem, albo natką, w zalezności co bardziej lubimy! jedzcie gorący, ser przyjemnie się ciagnie, boczek chrupie, a masa omletowa jest puszysta i smaczna. Pycha!