Sposób przygotowania:
Omlet z botwinkiETAP 1

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną delikatnie przysmażamy na oleju, by się zeszkliła.
ETAP 2

Między czasie umytą i osuszoną botwinkę drobno kroimy. Pokrojoną dodajemy do zeszklonej cebuli.
ETAP 3

Całość razem przysmażamy, do momentu jak liście stracą na swojej objętości. Botwinkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W oddzielnej misce jajka łączymy z majerankiem.
ETAP 4

Przygotowaną mieszaniną jajeczną zalewamy przysmażoną botwinkę.
ETAP 5

Omlet smażymy na wolnym ogniu. Co jakiś czas podważamy ścięte jajka , tak by rzadka masa jajeczna wlewała się pod spód omletu.
W połowie smażenia wierzch posypujemy pokruszonym serem feta. Gotowy omlet zsuwamy na talerz i podajemy.
cherry
gusia1000