Omlet z cebulą

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Widelcem ubić jaja z masłem po krojonym na małe kawałeczki, sosem sojowym, pieprzem,

Omlet z cebulą

Składniki:

Omlet z cebulą

 

  • 5 jaj

 

  • 2 duże cebule

 

 

  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego

 

  • 2 łyżki oliwy

 

  • szczypiorek

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z cebulą
Widelcem ubić jaja z masłem po krojonym na małe kawałeczki, sosem sojowym, pieprzem, solą. Cebulę po kroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Gdy cebula się zeszkli, wymieszać ją z ubitymi jajami. Na patelni o średnicy 21-22 cm rozgrzać pozostają oliwę, wlać masę jajeczną, zmniejszyć płomień i usmażyć omlet. Gotowy posypać posiekanym szczypiorkiem, złożyć i zsunąć na ogrzany talerz. Taki omlet jest odpowiednim daniem na każdy posiłek od rana do wieczora. Podawać z rzodkiewkami. 100g - 160 kcal

Tagi:

sosy omlet cebula