Sposób przygotowania:
Omlet z pomidorem, jarmużem i szynkąETAP 1:

Cebulę kroimy w kostkę
ETAP 2:

Jarmuż myjemy, osuszamy, usuwamy twarde łodyżki. Liście kroimy na mniejsze kawałki.
ETAP 3:

Pomidora parzymy, zdejmujemy skórkę, kroimy na nieduże kawałki.
ETAP 4:

Plastry szynki kroimy na mniejsze kawałki
ETAP 5:

Na patelni rozgrzewamy oliwę, cebulę, podsmażamy, aż się zeszkli. Wrzucamy jarmuż i podsmażamy, aż liście zmiękną
ETAP 6:

Do jarmużu dodajemy pomidory. Podsmażamy, aż sok, który puszczą, odparuje. Przyprawiamy jarmuż i pomidory solą i pieprzem.
ETAP 7:

Dorzucamy szynkę, smażymy dalej.
ETAP 8:

Do miseczki wbijamy jajka, rozmącamy je tak, aby białka i żółtka połączyły się w jednolitą masę.
Dodajemy sól i pieprz.
Jajka wlewamy na patelnię ze składnikami omleta, za pomocą ruchów patelni oraz łyżki rozprowadzamy równomiernie masę jajeczną, smażymy, aż masa się zetnie.