p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

omlet z dodatkiem boczku i szczypiorku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

jajka inaczej, czyli śniadaniowy omlet

omlet z dodatkiem boczku i szczypiorku

Składniki:

omlet z dodatkiem boczku i szczypiorku

 

  • 4 szt. jajka,
  • 10 plastrów boczku parzonego,
  • 1 cebula,
  • do smaku sól i pieprz,
  • 1/2 pęczku szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

omlet z dodatkiem boczku i szczypiorku
Plastry boczku podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy na złoto, na boczek wylewamy dobrze rozbite jajka (podczas ubijania wtłoczyć dużo powietrza) i czekamy do ścięcia masy jajecznej. Doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką, aby masa na powierzchni się ścięła. Posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

jajko jajka omlet