Sposób przygotowania:
Omlet z groszkiem i cukinią
Do miseczki wybiłam jajka, dodałam białka, jogurt bałkański, sól i pieprz do smaku. Zmiksowałam, dodałam łyżkę mąki i oregano, ponownie zmiksowałam. Wymieszałam z osączonym groszkiem. Czosnek obrałam, posiekałam, cukinię opłukałam, osuszyłam, pokroiłam w półplasterki. Na patelni rozgrzałam łyżkę masła, zeszkliłam na nim czosnek, dodałam cukinię i chwilkę razem smażyłam. Cukinię zalałam masą jajeczną. Na wierzchu rozłożyłam umyte, osuszone, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i rozsypałam posiekany szczypior dymki. Patelnię przykryłam i smażyłam na wolniutkim ogniu. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do 170 stopni z termoobiegiem. Wstawiłam do niego patelnię (bez przykrywki) ze ścinającą się masą. Piekłam 5-8 minut do całkowitego ścięcia.
monikaT83
edytaha
:)
zbysiowa
edytaha
Może być dla Ciebie Madziu :D
zbysiowa
Wiedziałam :P
Cukiereczek13
edytaha
Dziekuję Kasiu :)
misia5
edytaha
Jasne Misiu :D
zufikowo
edytaha
Hihi, jak poetycznie :)
Ela Dz
edytaha
Wiem, widziałam :D
mysza75
edytaha
Smacznego Madziu :)