iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Omlet z grzybami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

W lesie u nas grzybów mniej jak byśmy chcieli, a ja bardzo lubię grzyby i zbierać i jeść, dlatego jak tylko uda mi się coś nazbierać to zaraz idą do gara, dzisiaj na kolację omlet z grzybami.

Omlet z grzybami

Składniki:

Omlet z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Omlet z grzybami

ETAP 1:

Omlet z grzybami
Podgrzybki z cebulą ładnie podsmażyć.

Podgrzybki pokroić w plasterki, cebulę w drobną kosteczkę i podsmażyć je na maśle w trakcie delikatnie posypać je solą.

ETAP 2:

Omlet z grzybami
Grzyby zalać masą jajeczną i usmażyć na małym palniku.

Jajka ubić z mlekiem i mąką, dodać do nich przyprawę z pomidorami, szczyptę soli i szczyptę pieprzu, ubite jajka wylać na podsmażone grzyby i usmażyć na małym ogniu do ścięcia się omleta w trakcie delikatnie podnosząc brzegi, aby płynna masa ściekła pod spód.
Omleta podawać zaraz po usmażeniu mój był dodatkowo posypany szczypiorkiem.


Tagi:

omlet