Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Omlet z kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny omlet z podsmażoną kiełbaską z cebulką

Omlet z kiełbaską Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Omlet z kiełbaską

 

  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • 2 szczypty świeżo zmielonego pieprzu
  • 4 łyżki oliwy
  • 1/2 laski krótkiej kiełbaski
  • 1 mała cebulka

Sposób przygotowania:

Omlet z kiełbaską
Kiełbaskę pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć.Cebulkę obrać,pokroići dodać do kiełbaski.Smażyć, aż cebulka się zeszkli.Do misy wbić jajka dodać przesianą mąkę ,mleko i ubić. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Masę jajeczną wlać do kiełbaski chwilę mieszać i smażyć przez chwilę ,aż spód omleta się zrumieni.Zdjąć z ognia i przez chwilę trzymać jeszcze na gorącej patelni .Przełożyć na talerz , polać ketchupem i smacznego.
Omlet z kiełbaską
Zdjęcie przedstawia podsmażoną kiełbaskę z cebulką
Omlet z kiełbaską
Zdjęcie przedstawia usmażony omlet podany na talerzu

Tagi:

jajko jajka omlet