Sposób przygotowania:
Omlet z kurkami
Pieczarki (kurki) obrać i pokroić w plasterki, cebule pokroić w drobną kostkę i wszystko wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć aż pieczarki i cebulka się zeszklą.
W salaterce rozkłócić jajka. Dodać mleko, sól, pieprz i starty ser. Dorzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Kiedy kurki i cebulka będą gotowe wrzucić do masy jajecznej i razem z nią połączyć.
Na patelnię wylać kilka kropel oleju i dobrze ją rozgrzać. Na rozgrzaną patelnię wylać omlet i smażyć go na bardzo małym ogniu na rumiany kolor. Podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem.
W salaterce rozkłócić jajka. Dodać mleko, sól, pieprz i starty ser. Dorzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Kiedy kurki i cebulka będą gotowe wrzucić do masy jajecznej i razem z nią połączyć.
Na patelnię wylać kilka kropel oleju i dobrze ją rozgrzać. Na rozgrzaną patelnię wylać omlet i smażyć go na bardzo małym ogniu na rumiany kolor. Podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem.