Sposób przygotowania:
Omlet z kurkami i cukinią
Kurki oczyść z piasku. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę z kurkami i rozgniecionym czosnkiem, gdy cebula się zeszkli przypraw solą, gałką muszkatołową, pieprzem, dodaj cukinię, odrobinę mleka lub śmietany, łyżkę masła, przykryj i duś pod przykryciem aż grzyby zmiękną.
Rozgrzej piekarnik do temp. 170 stopni. Naczynie żaroodporne podgrzej w piekarniku.
Jajka roztrzep z pozostałym mlekiem. Po dnie gorącego naczynia rozprowadź łyżkę masła, wyłóż warstwę kurek z cukinią i zalej masą jajeczną. Piecz aż omlet całkowicie się zetnie.
Rozgrzej piekarnik do temp. 170 stopni. Naczynie żaroodporne podgrzej w piekarniku.
Jajka roztrzep z pozostałym mlekiem. Po dnie gorącego naczynia rozprowadź łyżkę masła, wyłóż warstwę kurek z cukinią i zalej masą jajeczną. Piecz aż omlet całkowicie się zetnie.