Sposób przygotowania:
Omlet z marchewką, groszkiem i szynką
Marchewkę kroję w plasterki, a szynkę w drobną kosteczkę.
Jajka ubijam z mlekiem, doprawiam solą i świeżo mielonym pieprzem. Do ubitych jajek dodaję ugotowany groszek i pokrojoną marchewkę z szynką.
Na patelni roztapiam masło i wlewam masę jajeczną, równomiernie ją rozprowadzając. Smażę, lekko poruszając patelnią i odwijając brzegi omletu, aby spływała masa jajeczna na dno patelni.
Omlet jest gotowy, gdy spód jest lekko rumiany, przekładam go na ogrzany talerz. Podaję z ulubioną sałatką.
Jajka ubijam z mlekiem, doprawiam solą i świeżo mielonym pieprzem. Do ubitych jajek dodaję ugotowany groszek i pokrojoną marchewkę z szynką.
Na patelni roztapiam masło i wlewam masę jajeczną, równomiernie ją rozprowadzając. Smażę, lekko poruszając patelnią i odwijając brzegi omletu, aby spływała masa jajeczna na dno patelni.
Omlet jest gotowy, gdy spód jest lekko rumiany, przekładam go na ogrzany talerz. Podaję z ulubioną sałatką.
Sarenka