Sposób przygotowania:
Omlet z papryką i pieczarkami
Umyte i obrane pieczarki kroję w plasterki, zagotowuję, odcedzam i przekładam na patelnię z olejem, duszę chwilkę. Obraną cebulę kroję w kosteczkę, dodaję do pieczarek, umytą paprykę kroję w drobną kosteczkę i także przekładam do pieczarek, mieszam i duszę , jak wyparuje sok powstały podczas smażenia podlewam gorącą wodą ( około 50 ml) duszę do całkowitego odparowania płynu. Jajka delikatnie ubijam ze szczypiorkiem i przyprawą warzywną, wlewam do warzyw i pieczarek . Smażę do chwili ścięcia się dolnej części omleta, następnie nakrywam pokrywką i tak dochodzi około 5 minut. Gotowy przekładam na talerz i dekoruję papryką, marynowaną pieczarką i szczypiorkiem. Super danie na śniadanie, obiad lub kolację.
-Natka-
Malgosia*Ieper
zbysiowa
Jasne, jak najbardziej, tylko wtedy nie będzie dietetyczny:)