Sposób przygotowania:
Omlet z pieczarkami
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki i dusić kilka minut na maśle. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą papryki, dodając na końcu łyżeczkę posiekanej natki.
Ciasto omletowe: z 5 surowych żółtek,2 łyżek pasztetu 5 łyżek mąki, 3 łyżek wody mineralnej (dodanej po to, aby było pulchne) robimy w garnuszku ciasto. Do ciasta włożyć pieczarki, razem z sosem, a na końou ubitą na sztywno pianę z 5 białek i smażyć na oleju sojowym lub maśle 4 omlety. Usmażone, położyć na podgrzany okrągły półmisek, jeden ma drugi, posypać zieleniną i natychmiast podać.
Dodatkami do omletów mogą być: ziemniaki .
Ciasto omletowe: z 5 surowych żółtek,2 łyżek pasztetu 5 łyżek mąki, 3 łyżek wody mineralnej (dodanej po to, aby było pulchne) robimy w garnuszku ciasto. Do ciasta włożyć pieczarki, razem z sosem, a na końou ubitą na sztywno pianę z 5 białek i smażyć na oleju sojowym lub maśle 4 omlety. Usmażone, położyć na podgrzany okrągły półmisek, jeden ma drugi, posypać zieleniną i natychmiast podać.
Dodatkami do omletów mogą być: ziemniaki .