darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Omlet z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Czyste pieczarki dusić na maśle, doprawić. Dodać całość do ciasta omletowego i smażyć.

Omlet z pieczarkami

Składniki:

Omlet z pieczarkami

 

  • 4 jaja,
  • 5 ugotowanych ziemniaków,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżki pasztetu DROP ,
  • 2 łyżki mleka,
  • natka pietruszki lub szczypiorek,
  • sól, pieprz.

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z pieczarkami
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki i dusić kilka minut na maśle. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą papryki, dodając na końcu łyżeczkę posiekanej natki.

Ciasto omletowe: z 5 surowych żółtek,2 łyżek pasztetu 5 łyżek mąki, 3 łyżek wody mineralnej (dodanej po to, aby było pulchne) robimy w garnuszku ciasto. Do ciasta włożyć pieczarki, razem z sosem, a na końou ubitą na sztywno pianę z 5 białek i smażyć na oleju sojowym lub maśle 4 omlety. Usmażone, położyć na podgrzany okrągły półmisek, jeden ma drugi, posypać zieleniną i natychmiast podać.

Dodatkami do omletów mogą być: ziemniaki .

Tagi:

pasztet omlet