gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Omlet z pieczarkami i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywne śniadanie, lub szybka alternatywa obiadu. Omlet z kiełbaską i pieczarkami

Omlet z pieczarkami i kiełbasą

Składniki:

Omlet z pieczarkami i kiełbasą

 

  • 3 łyżki mąki,
  • 3 łyżki mleka,
  • pół łyżki oleju,
  • 2 jajka,
  • 15 dag sera zółtego
  • 4 duże pieczarki,
  • jedna podsuszana kiełbasa,
  • chili, oregano, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Omlet z pieczarkami i kiełbasą
mąkę, mleko, olej i jaja miksujemy ze sobą. Dodajemy sól, pieprz, oregano. Na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu podsmażamy kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę przyprawioną chili. Wrzucamy ją do reszty składników. Dodajemy również pokrojone w drobne plasterki pieczarki i starty ser. Całość mieszamy. Na patelni podgrzewamy odrobinę oleju i wylewamy masę na patelnię. Podgrzewamy na złoty kolor z jednej strony, po czym przewracamy i podgrzewamy z drugiej. Możemy jeść z keczupem, sosem czosnkowym bądź koktajlowym.