Sposób przygotowania:
Omlet z pieczarkami i wędzonką
Wędzonkę pokroić w cienkie plasterki i obsmażyć na rumiano wytapiając tłuszcz . Zdjąć z patelni .Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na tym samym tłuszczu i również zdjąć z patelni . Pokroić zioła . Jajka dobrze roztrzepać - lekko posolić . Na patelni przeznaczonej do smażenia omletów roztopić masło . Wlać masę jajeczną i smażyć nie mieszając na małym gazie aż prawie się zetnie . Ułożyć na górze wędzonkę , pieczarki , część ziół i dosmażać . Kiedy będzie ścięty przewrócić przykrywając drugą patelnią ( natłuszczoną ) lub talerzem z którego zsuwamy z powrotem na patelnie omletową i dopiec . Doprawić resztą ziół , przyprawą zioła ogrodowe i pieprzem .Zawinąć część omletu w rulon i zsunąć całość na półmisek. Podawać natychmiast gorący .
Natala1210