Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Zapiekanka naleśnikowa z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Naleśniki z cukinią zapiekane z sosem pomidorowym i beszamelem, całość przypomina nieco włoską lasagne.

Zapiekanka naleśnikowa z cukinią

Składniki:

Zapiekanka naleśnikowa z cukinią

Ciasto naleśnikowe

Dodatki

  • dwie cukinie
  • 10 plasterków żółtego sera
  • parmezan
  • oliwa
  • 500ml beszamelu
  • sos pomidorowy
  • słoiczek pesto

Sposób przygotowania:

Zapiekanka naleśnikowa z cukinią
Z mleka, wody, jaj, mąki i soli przygotuj ciasto naleśnikowe i usmaż z niego około 10 naleśników. Cukinię pokrój w długie plastry i podsmaż ją lekko na oliwie, każdego naleśnika posmaruj pesto i ułóż na nim plasterek sera i kilka plasterków cukinii.

Całość zwiń w formę krokieta i układaj ciasno w brytfannie, na warstwie sosu pomidorowego.

Na wierzch zapiekanki wylej warstwę beszamelu i potrzyj parmezan, całość zapiekaj 30min w 170stop.