Sposób przygotowania:
Omlet z serem i pomidorami
Masło rozpuścić na gorącej patelni. Ser żółty zetrzeć na tarce. Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki.
Wrzucić na rozgrzaną patelnię. Paprykę posiekać i dorzucić do pomidorków. Pomieszać.
Jajka rozmącić z serem żółtym i przyprawami, po czym wlać na patelnię.
Równomiernie rozprowadzić z resztą składników. Przykryć i lekko podgrzewać przez kilka minut do czasu aż połowa wysokości całej masy będzie ścięta. Następnie zdjąć pokrywkę, na patelnię położyć duży talerz i szybkim ruchem przewrócić patelnię do góry dnem tak, aby nieścięta masa stykała się z talerzem.
Tak ułożony omlet wsunąć ponownie na patelnię, żeby jajka usmażyły się tym razem z drugiej strony. Podgrzewać krócej niż za pierwszym razem. Uważać, żeby nie przypalić.
Wrzucić na rozgrzaną patelnię. Paprykę posiekać i dorzucić do pomidorków. Pomieszać.
Jajka rozmącić z serem żółtym i przyprawami, po czym wlać na patelnię.
Równomiernie rozprowadzić z resztą składników. Przykryć i lekko podgrzewać przez kilka minut do czasu aż połowa wysokości całej masy będzie ścięta. Następnie zdjąć pokrywkę, na patelnię położyć duży talerz i szybkim ruchem przewrócić patelnię do góry dnem tak, aby nieścięta masa stykała się z talerzem.
Tak ułożony omlet wsunąć ponownie na patelnię, żeby jajka usmażyły się tym razem z drugiej strony. Podgrzewać krócej niż za pierwszym razem. Uważać, żeby nie przypalić.