Omlet z serkiem ricotta i pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka ubić, posolić, ricottę rozgnieść widelcem, energicznie wymieszać z jajkami (mogą zostać grudki). Na rozgrzaną patelnię wla

Omlet z serkiem ricotta i pesto

Składniki:

Omlet z serkiem ricotta i pesto

 

  • 6 jajek
  • 100 g serka ricotta
  • 3 łyżki stołowe pesto
  • listki bazylii do przybrania
  • sól
  • 3 łyżki oliwy do smażenia

Sposób przygotowania:

Omlet z serkiem ricotta i pesto
Jajka ubić, posolić, ricottę rozgnieść widelcem, energicznie wymieszać z jajkami (mogą zostać grudki). Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, gdy się rozgrzeje wlać masę jajeczną. Zmniejszyć ogień. Gdy omlet się zetnie przykryć pokrywką, odwrócić patelnię i trzymając omlet na pokrywce zsunąć go delikatnie z powrotem na patelnię, żeby dosmażyć z drugiej strony. Podawać z kleksem pesto, przybrany listkami bazylii.