BasiaPor

BasiaPor

Kucharz
[Przepisów: 18]

Omlet z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

szybki sposób na pyszne i lekkie śniadanko

Omlet z tuńczykiem

Składniki:

Omlet z tuńczykiem

 

  • 4 jajka
  • puszka tuńczyka (obojętne jakiego rodzaju)
  • 2 szklanki mąki
  • woda lub mleko
  • pomidor
  • olej do pieczenia

Sposób przygotowania:

Omlet z tuńczykiem
Jajka mieszamy z mąką i wodą lub mlekiem (podobnie jak do naleśników, ale ciasto musi być trochę bardziej gęste), dodajemy tuńczyka i całość mieszamy. Rozgrzewamy patelnię (ja używam beztłuszczowej, ale można również smażyć na oleju) i wlewamy ciasto, na którym układamy pokrojonego pomidora. Podpiekamy z obu stron. Wykładamy na talerz. SMACZNEGO

Tagi:

jajko jajka omlet