Sposób przygotowania:
Omlet ze szpinakiem
Szpinak podsmażyć na maśle aż odparuje z niego sok. Doprawić czosnkiem , pieprzem , solą . Posypać odrobiną mąki i zasmażyć .
Białka ubić na pianę .Wymieszać delikatnie pianę , żółtka, wodę i sól. Na patelni rozgrzać masło . Wlać jajka i smażyć na małym gazie podginając brzegi i poruszając patelnią tak by to co jest płynne tam spływało .Kiedy będzie ścięty na połówkę położyć gorącą masę szpinakową . Przykryć drugą połówką delikatnie ją zaginając . Podawać zaraz po usmażeniu . Jeśli robimy dla młodszych dzieci to nie dodajemy czosnku i pieprzu .
Białka ubić na pianę .Wymieszać delikatnie pianę , żółtka, wodę i sól. Na patelni rozgrzać masło . Wlać jajka i smażyć na małym gazie podginając brzegi i poruszając patelnią tak by to co jest płynne tam spływało .Kiedy będzie ścięty na połówkę położyć gorącą masę szpinakową . Przykryć drugą połówką delikatnie ją zaginając . Podawać zaraz po usmażeniu . Jeśli robimy dla młodszych dzieci to nie dodajemy czosnku i pieprzu .