natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Opiekana ryba w zalewie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobry i prosty przepis na rybę.

Opiekana ryba w zalewie.

Składniki:

Opiekana ryba w zalewie.

 

 

Sposób przygotowania:

Opiekana ryba w zalewie.
1.Filety rybne myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy filety. Odstawiamy do wystygnięcia.
2.Składniki zalewamy (bez octu) zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy z octem.
3.Cebule obieramy i kroimy w piórka. Szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszając, smażymy 2 minuty. Wlewamy zalewę. Gotujemy jeszcze 3 minuty. Studzimy. Zalewamy ryby. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny.