Sposób przygotowania:
Opiekana ryba w zalewie.
1.Filety rybne myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy filety. Odstawiamy do wystygnięcia.
2.Składniki zalewamy (bez octu) zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy z octem.
3.Cebule obieramy i kroimy w piórka. Szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszając, smażymy 2 minuty. Wlewamy zalewę. Gotujemy jeszcze 3 minuty. Studzimy. Zalewamy ryby. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
2.Składniki zalewamy (bez octu) zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy z octem.
3.Cebule obieramy i kroimy w piórka. Szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszając, smażymy 2 minuty. Wlewamy zalewę. Gotujemy jeszcze 3 minuty. Studzimy. Zalewamy ryby. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny.