pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Książka Kucharska: 20 przepisów na opieńki

Opieńki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczne grzybki z leśną "wkładką"

Opieńki marynowane Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Opieńki marynowane

 

 

Sposób przygotowania:

Opieńki marynowane
Opieńki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Z wody, cukru, octu wraz z czosnkiem i pieprzem zagotowujemy zalewę. W słoiku układamy grzyby, dodajemy łyżeczkę gorczycy, łodygę chrzanu, kilka igieł świerkowych i zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy 15 minut.
Opieńki marynowane
Opieńki marynowane

Tagi:

grzyby