Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Opłatki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Z mąki oraz mleka i rozpuszczonych w nim drożdży zagnieść ciasto. Odstawić do

Opłatki

Składniki:

Opłatki

 

Sposób przygotowania:

Opłatki
Z mąki oraz mleka i rozpuszczonych w nim drożdży zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut Następnie dodać jajka, sól i dokładnie wymieszać łopatką. Ciasto ponownie odstawić, aby jeszcze trochę wyrosło. Nabierać małe porcje, formować płaskie placuszki, kłaść na rozgrzanym maśle i smażyć z obu stron. Gotowe opłatki posypać cukrem pudrem. Podawać zaraz po usmażeniu.

Tagi:

opłatki