siwa12345

siwa12345

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Oponki.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Proste w wykonaniu,trochę więcej pracy przy smażeniu.

Oponki.

Składniki:

Oponki.

 

  • 0.5 kg zmielonego twarogu,
  • 0.5 kg mąki,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 4 jajka,
  • 1 łyżka octu.

Sposób przygotowania:

Oponki.
Do mąki dodać pozostałe składniki,dokładnie wyrobić ciasto.Wyłożyć na stolnicę wyciskać dowolnej ilości krążki /ja wyciskam szklanką ,a kieliszkiem dziurki w środku,wszystko piekę/Piec w głębokiej fryturze z obu stron.