Sposób przygotowania:
Orientalna zupa rybna z kukurydzą.
Jeżeli sami przygotowujemy bulion warzywny, poza włoszczyzną dorzucamy posiekaną trawę cytrynową oraz posiekany imbir. Tak samo postępujemy jeśli przygotowujemy bulion z kostki. Kiedy wywar jest gotowy, przesączamy przez sitko. Szczególnie nie chcielibyśmy trawy cytrynowej w potrawie, gdyż jest ona bardzo twarda.
Olej rozgrzewamy w woku na średnim ogniu. Wrzucamy drobno posiekaną cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Smażymy chwilę aż cebula zmięknie. Wlewamy bulion oraz mleko kokosowe, zagotowujemy. Wrzucamy odsączoną kukurydzę oraz rybę pokrojoną w kostkę. Dodajemy 2 łyżki sosu rybnego, sok z połowy limonki oraz łyżeczkę cukru. Gotujemy jeszcze chwilę, aż ryba dojdzie. Podajemy w miseczkach.
Olej rozgrzewamy w woku na średnim ogniu. Wrzucamy drobno posiekaną cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Smażymy chwilę aż cebula zmięknie. Wlewamy bulion oraz mleko kokosowe, zagotowujemy. Wrzucamy odsączoną kukurydzę oraz rybę pokrojoną w kostkę. Dodajemy 2 łyżki sosu rybnego, sok z połowy limonki oraz łyżeczkę cukru. Gotujemy jeszcze chwilę, aż ryba dojdzie. Podajemy w miseczkach.
Jojo
Anna555
robertjankopp