wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Orientalna zupa z jarzyn

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa jest rozgrzewającym i pożywnym daniem na chłodne dni.

Orientalna zupa z jarzyn

Składniki:

Orientalna zupa z jarzyn

 

Sposób przygotowania:

Orientalna zupa z jarzyn
Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Marchew obrać i pokroić w cienkie paski. Włożyć je do głębokiego rondla. Dodać oczyszczoną i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę, i zalać wywarem z drobiu. Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Dodać tofu pokrojone w słupki.Przyprawić imbirem, pieprzem, sosem sojowym. Posypać szczypiorkiem. Zupę przybrać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

sosy