Sposób przygotowania:
Orientalne pampuchy z patelni z sosem truskawkowym
Mleko mieszamy z mleczkiem kokosowym, dorzucamy liście kafiru i lekko podgrzewamy. Kiedy liście oddadzą swój aromat, usuwamy je z płynu. Robimy zaczyn - drożdże zasypujemy łyżką cukru pudru, zalewamy ciepłym mlekiem połączonym z mleczkiem kokosowym. Dodajemy 5 łyżek mąki- całość dobrze rozrabiamy miotełką. Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem do wyrośnięcia- zaczyn musi podwoić swoją objętość. Do dużej miski wysypujemy resztę składników- mąkę, sól, cukry, jajka, olej i masło. Dodajemy zaczyn i wyrabiamy na dość luźne, ale odchodzące od dłoni ciasto. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na 12 części, z każdej forujemy kulkę, układamy je na deseczce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. Pampuchy smażymy w trzech partiach - po 4 pampuchy. Na patelnię wylewamy 1/3 szklanki wody, dodajemy 1 łyżkę masła, 1 łyżkę oleju rzepakowego, 1 łyżkę dark muscovado i 1 łyżkę syropu z agawy. Kiedy całość się zagotuje zmniejszamy ogień i wykładamy 4 pampuchy. Przykrywamy pokrywką. Pampuchy gotujemy ok. 20 minut, w połowie czasu przekładając je na drugą stronę. Pampuchy są gotowe, kiedy wchłoną cały płyn.Podajemy polane sosem truskawkowym. Truskawki pokrojone na ćwiartki zagotowujemy w małym garnku z wodą, olejem rzepakowym i syropem z agawy. Kiedy puszczą sok dodajemy mąkę rozrobioną w 2 łyżkach zimnej wody. Chwilkę gotujemy, żeby sos lekko zgęstniał.