Sposób przygotowania:
Pampuchy z sosem malinowym.
Do kubeczka wlewamy ciepłe mleko, dodajemy łyżkę cukru i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Resztę suchych składników mieszamy razem. W mące robimy dołek i wlewamy zaczyn, wbijamy jajko i dodajemy olej. Delikatnie mieszamy mokre składniki i wolno łączymy z resztą. Wyrabiamy tak długo aż ciasto zacznie odstawać od ręki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy aby podwoiło swoją objętość. Wyrośnięte wykładamy na blat posypany mąką, rwiemy kawałki ciasta i formujemy kulki. Odkładamy do ponownego wyrośnięcia. W naczyniu do parowania gotujemy 2 litry wody i parujemy kluski pod przykryciem 8 min. Maliny zalewamy kieliszkiem słodkiego alkoholu i rozgniatamy. Takim sosem polewamy pampuchy..nieważne zimne lub ciepłe.