Sposób przygotowania:
Spring roles z Tofu wg Buni
W woku lub na patelni rozgrzać porcje oleju . Wrzucić kapustę , paprykę i szczypior - krótko obsmażyć mieszając by straciły posmak surowizny. Zdjąć z tłuszczu na kuchenny ręcznik i odsączyć. Zwilżyć papier ryżowy ( 4 płaty ). Ułożyć na ściereczkach kuchennych . Na środku krążka papieru ryżowego ułożyć porcję warzyw - posolić, popieprzyć . Dołożyć tofu. Zawinąć sajgonki. Odłożyć na trochę . Potem zwilżyć następne 4 płaty. I jeszcze raz zawinąć każdą rolkę sajgonki. W małym garnuszku rozgrzać olej do głębokiego smażenia Włożyć sajgonki i smażyć chwilę aż się lekko podsmażą . Wyjąć. Odsączyć na ręczniku kuchennym .Poczekać aż przestygną i ponownie włożyć w gorący olej. Dosmażyć. Odsączyć. Podawać z słodko-kwaśnym sosem chili .