Sposób przygotowania:
Pizza na owsianym spodzie
Do letniej wody dodajemy drożdże, szczyptę cukru i odstawiamy na 10 minut. Do mąki wsypujemy płatki owsiane i dodajemy szczyptę soli. Wlewamy drożdże i zagniatamy ciasto. Dodajemy olej i wgniatamy.
Ciasto wałkujemy i wykładamy na blaszkę piekarnikową.
Smarujemy ketchupem, posypujemy cebulą pokrojoną w piórka. Wykładamy pomidory i parówki pokrojone w plasterki.
Układamy ser i posypujemy oregano i bazylią. Pieczemy ok 35 minut w 190 stopniach.
Smacznego.
Ciasto wałkujemy i wykładamy na blaszkę piekarnikową.
Smarujemy ketchupem, posypujemy cebulą pokrojoną w piórka. Wykładamy pomidory i parówki pokrojone w plasterki.
Układamy ser i posypujemy oregano i bazylią. Pieczemy ok 35 minut w 190 stopniach.
Smacznego.