mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Orkiszowe muszelki z grillowanym indykie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Szybki obiad z nutą kuchni z Azji.Polecam tez orkiszowy makaron jest bardzo dobry :-)

Orkiszowe muszelki z grillowanym indykie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Orkiszowe muszelki z grillowanym indykie

 

  • 400 gram makaronu orkiszowego z warzywami
  • ½ kg piersi z indyka
  • 1 puszka kukurydza z groszkiem
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 20 dkg kurek mrożonych
  • 1 papryczka chili czerwona
  • 3 liście sałaty lollo
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki Bazyli
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • Oliwa
  • 4 łyżki sosu Hoisin

 

Sposób przygotowania:

Orkiszowe muszelki z grillowanym indykie
Pierś rozcinam na cieńsze kawałki. Marynuję w oliwie, dodaję bazylię, oregano, czosnek sprasowany, oliwę, sól, pieprz. Grilluję na grillu elektrycznym 10 minut. Makaron gotuję 7 minut w osolonej wodzie. Odcedzam, przelewam zimną wodą. Kurki podsmażam na patelni, doprawiam solą, pieprze. Sałatę myję strzepię na talerzu, dodaję makaron wymieszany z sosem hoisin, kukurydze z groszkiem, chili pokrojone, pierś z indyka kawałki, oraz kurki. Na końcu dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone.
Orkiszowe muszelki z grillowanym indykie
Pierś z indyka przekrojona na mniejesze kawałki
Orkiszowe muszelki z grillowanym indykie
Piers z indyka marynowana w czosnku bazyli oregano
Orkiszowe muszelki z grillowanym indykie
Pierś z indyka zgrillowana 10 minut do miękości
Orkiszowe muszelki z grillowanym indykie
Makaron muszleki orkiszowy ugotowany i odcedzony