Sposób przygotowania:
Orzechowe ciasteczka figurkiETAP 1:
Mielone orzechy i cukier puder zagnieść z dodatkiem białka i spirytusu. Przy pomocy specjalnych foremek zrobić " korpusy" ciastek i odstawić je na kilka godzin do wysuszenia.
ETAP 2:
Korpusy mają otwory w które nakładamy nadzienie przy pomocy łyżeczki nakłady niewielką ilość kwaśnego dżemu u mnie porzeczkowy ( kwaśny dżem wyrówna nam słodycz ciastek)
ETAP 3:
Czekoladę połamać, dodać mleko i ustawić miseczkę na parze i rozpuścić do czekolady dodać adwokat i wymieszać, następnie odstawić do zgęstnienia (krem nie zastygnie i cały czas będzie lekko płynny )
ETAP 4:
Nadzienie z białej czekolady nałożyć na dżem i zakleić otwór kruchym ciastkiem, odstawić do sklejenia.
ETAP 5:
Przy pomocy lukrowych pisaków lub lukru ozdobić figurki po ozdobieniu zostawić do zastygnięcia lukru.