Sposób przygotowania:
Ule orzechowe
Zmielone orzechy połączyć z herbatnikami i cukrem pudrem, na końcu dodać surowe białka. Wyrobić masę i szybko wylepiać nią foremki do uli. Masa szybko twardnieje, wycieka z niej dużo oleju orzechowego ale łatwo zastyga jako ul. Do środka każdego ula dajemy porcję masy i zalepiamy wafelkiem. Ja z andrutów wycinam kieliszkiem kółeczka, które znakomicie zaklejają dno. Gotowe ule zostawiam na kilkanaście godzin w lodówce, żeby masa stwardniała i można je było przechować do świąt. KREM Orzechy lub wiórki sparzyć wrzącym mlekiem. Po chwili w razie potrzeby odsączyć nadmiar mleka, przestudzić. Margarynę rozetrzeć z cukrami a potem połączyć z zimną masą orzechową lub kokosową i alkoholem. Ja te ule robię wcześniej, przechowuję zamknięte w pudełku kartonowym lub drewnianym koszyku. Jeżeli ktoś lubi można zrobić masę budyniową.