Sposób przygotowania:
Tort kawowo-orzechowy
Przygotowujemy oba biszkopty, najpier jasny potem ciemny. Jasny: Jaja ubić na sztywno z wodą i cukrem. Poczatkowo robić to na płytce kuchennej, aż jaja będą ciepłe. Dodać mąki przesiane pzrezsitko, całośc delikatnie wymieszać. Forme wyłożyć papierem, wlać ciasto. piec w temp. 175 stopni około 30-40 min. Ciemny: przygotowujemy identycznie jak jasny, na końcu dodajemy kakao. Pieczemy. Gdy wystygną placki przecinamy, kazdy na pół. Krem kawowy: Margaryne i masło zmiksować, dodac jajo, cukier i długo ucierać, na końcu dodać kawę. Krem orzechowy: Orzechy zalac mlekiem w garnuszku. Gotowac chwilę na ogniu. Dodac cukier. Mase ostudzić. Zmiksować masło na puszysty krem i dodawac po łyżce masę orzechową. Ciasto "sklejamy" w ten sposób: Ciemny biszkopt smarujemy kremem kawowym, następnie nakrywamy jasnym i smarujemy kremem orzechowym, znów ciemnym i kremem kawowym, a potem jasnym i orzechowym. Całośc dekorujemy.