Sposób przygotowania:
Orzechowiec
1. Sodę oczyszczona rozpuścić w mleku i połączyć z resztą składników. Zagnieść ciasto, podzielić je na dwie części, jedną rozwałkować i prze¬nieść do tortownicy. W piekarniku nagrzanym do I 70-1 S0°C upiec na jasnozłoty kolor (uważać, by nie zarumieniło się za bardzo).
2.Wszystkie składniki polewy przesmażyć na patelni.
3.Rozwałkować drugą część ciasta, przenieść do tortownicy i wylać na
nią polewę z orzechem-. Upiec.
4.Kawę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzącej wody i pozostawić pod
przykryciem do ostygnięcia.
5.Budyń ugotować w mniejszej ilości mleka niż podano na opakowaniu.
6.KASIC utrzeć z cukrem na tzw. śmietanę. Nadal ucierając, dodawać
stopniowo ostudzoną kawę i budyń.
7.Na placek z orzechami nałożyć krem i nakryć drugim plackiem,
8.Ciasto można posypać cukrem pudrem, oblać polewa, nasączyć ponczem.
2.Wszystkie składniki polewy przesmażyć na patelni.
3.Rozwałkować drugą część ciasta, przenieść do tortownicy i wylać na
nią polewę z orzechem-. Upiec.
4.Kawę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzącej wody i pozostawić pod
przykryciem do ostygnięcia.
5.Budyń ugotować w mniejszej ilości mleka niż podano na opakowaniu.
6.KASIC utrzeć z cukrem na tzw. śmietanę. Nadal ucierając, dodawać
stopniowo ostudzoną kawę i budyń.
7.Na placek z orzechami nałożyć krem i nakryć drugim plackiem,
8.Ciasto można posypać cukrem pudrem, oblać polewa, nasączyć ponczem.