Sposób przygotowania:
Orzechowiec
tłuszcz, cukier i cukier waniliowy utrzec razem.
Dodawac po 1 zółtku i po łyżce maki pszennej wymieszana z ziemniaczana i proszkiem do pieczenia. Ucierac az do wyczerpania produktów.
Ciasto rozsmarowac na blasze posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tarta.
Bialka ubic na sztywno dodac cukier i orzechy.
Mase wyłozyc na surowym placku.
Włozyc do nagrzanego piekarnika i piec w temp okolo 150 stopni przez okolo 45-50 min
Dodawac po 1 zółtku i po łyżce maki pszennej wymieszana z ziemniaczana i proszkiem do pieczenia. Ucierac az do wyczerpania produktów.
Ciasto rozsmarowac na blasze posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tarta.
Bialka ubic na sztywno dodac cukier i orzechy.
Mase wyłozyc na surowym placku.
Włozyc do nagrzanego piekarnika i piec w temp okolo 150 stopni przez okolo 45-50 min