Sposób przygotowania:
Orzechowiec z kawą
Ciasto:
Z mąki, cukru pudru, cukru waniliowego, żółtek, proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i wykładamy do dwóch foremek o wymiarach 25/36, następnie smarujemy go marmoladą jabłkową.
Piana:
Z białek i cukru pudru ubijamy pianę. Wsypujemy do niej krojone orzechy, mieszamy i wykładamy na marmoladę na obydwa ciasta - pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.
Ciasto z kokosem:
Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z cukrem. Na końcu wsypujemy proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe.
Masa:
Kawę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy mielone orzechy, kawę i alkohol.
Przełożenie ciasta:
Ciasto- połowa kremu- ciasto kokosowe- pozostały krem- ciasto pianą w stronę masy- dekorujemy dowolnie
Z mąki, cukru pudru, cukru waniliowego, żółtek, proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i wykładamy do dwóch foremek o wymiarach 25/36, następnie smarujemy go marmoladą jabłkową.
Piana:
Z białek i cukru pudru ubijamy pianę. Wsypujemy do niej krojone orzechy, mieszamy i wykładamy na marmoladę na obydwa ciasta - pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.
Ciasto z kokosem:
Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z cukrem. Na końcu wsypujemy proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe.
Masa:
Kawę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy mielone orzechy, kawę i alkohol.
Przełożenie ciasta:
Ciasto- połowa kremu- ciasto kokosowe- pozostały krem- ciasto pianą w stronę masy- dekorujemy dowolnie
Megi-
biedroneczki