Sposób przygotowania:
Orzechowiec Anny
1) Z podanych składników zagnieść ciasto . Podzielić je na dwie równe części. 2) Upiec oba placki w nastepujacy sposób : na blasze wylożonej papierem rozwalkować i położyć jedna czesc ciasta. Na cieście rozłożyć 1/2 część słoiczka powidła śliwkowego(cienką warstwe) a nastepnie ubitą z cukrem waniliowych pianę z 2 jajek nałóżyć na powidła i posypać orzechami. 3) Piec 30-35 minut w tem.200 stopni . Nastepną czesć ciasta upiec jak pierwsza identycznie . 4) 1 1/2 szkl mleka zagotować . W pozostałej 1/2 mleka rozmieszac krem karpatkowy i dodac do gotujacego sie mleka. czekać aż ostygnie. 5) w misce rozetrzeć maslo do bialości i po łyżce dokładać masy kremowej. 6) Oba placki przekładamy kremem i posypać cukrem pudrem. Można zamiast pudrem zrobić bardzo dobra polewę która da nam jednolity efekt orzechów Smacznego!!!