Sposób przygotowania:
Ciasto karmelowe na zimno
Krem karmelowy;
1,5 szklani mleka zagotowujemy. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy i cukier.
Wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy na małym ogniu aż masa zgęstnieje.
Studzimy.
Masło miksujemy, stopniowo dodajemy masę budyniową i miksujemy aż masa będzie gładka i gęsta.
Na koniec dodajemy 2 łyżki masy krówkowej i chwilkę miksujemy.
Masa śmietankowa;
Śmietanę ubijamy na sztywno.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do masy.
Układanie warstw;
Na blaszkę 25/38 cm wykładamy herbatniki, następnie masa karmelowa, herbatniki, krówka, herbatniki, masa śmietankowa.
Na koniec ścieramy tabliczkę czekolady z nadzieniem karmelowym.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego ;)
1,5 szklani mleka zagotowujemy. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy i cukier.
Wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy na małym ogniu aż masa zgęstnieje.
Studzimy.
Masło miksujemy, stopniowo dodajemy masę budyniową i miksujemy aż masa będzie gładka i gęsta.
Na koniec dodajemy 2 łyżki masy krówkowej i chwilkę miksujemy.
Masa śmietankowa;
Śmietanę ubijamy na sztywno.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do masy.
Układanie warstw;
Na blaszkę 25/38 cm wykładamy herbatniki, następnie masa karmelowa, herbatniki, krówka, herbatniki, masa śmietankowa.
Na koniec ścieramy tabliczkę czekolady z nadzieniem karmelowym.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego ;)